autor:

Daniela_Gherca

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2016

Ingrediente
800g faina, 1/2 lingurita sare, 1 cubulet de drojdie, 2 oua+ 1 albus, 300ml lapte, 120g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150g unt, coaja de la 1 portocala, Crema: 150 ml lapte, 3 linguri cacao, 60g zahar, 3 linguri pesmet, 5-6 linguri nuca macinata, esenta de rom, Pentru uns: 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat: faina o punem intr-un lighean si o amestecam putin cu un tel, iar in mijloc facem o adancitura unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o intr-o lingura de zahar si 50ml lapte caldut, presaram putina faina deasupra si lasam cateva minute pana incepe sa crape.
Intre timp incalzim laptele cu zaharul si vanilia, adaugam si coaja de la portocala, iar separat intr-un bol batem ouale cu albusul si presaram putina sare.
Cand drojdia a crescut putin punem peste aceasta laptele si ouale si incepem sa framantam un aluat omogen dar lipicios, adaugam treptat si untul caldut, pe care l-am topit la microunda si framantam bine pana incorporam toate ingredientele, iar aluatul este moale si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Pentru crema: Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, cacao si pesmetul pana se topeste zaharul, oprim focul si adaugam nuca macinata si putina esenta de rom.
Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. (daca mai trebuie nuca, mai puteti adauga daca crema este inca moale).


Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2 si fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi pe masa de lucru, adaugam jumatate din compozitia de crema si rulam frumos, apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Ii mai lasam putin la crescut dupa care ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri de lapte, apoi ii bagam la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora.
Cand sunt gata, ii ungem cu putina apa si ii acoperim cu hartie si un prosop de bucataie pentru a ramane pufosi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac unguresc

Cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita

4 voturi    0 comentarii
90h
Retete de Pasti
Oua aspic de Paste

Oua aspic de Paste

Se sparg ouale in capatul inferior cu grija si se scoate continutul (gaura sa fie de marimea unei

12 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 800g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • 2 oua+ 1 albus
  • 300ml lapte
  • 120g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g unt
  • coaja de la 1 portocala
  • Crema: 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 60g zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 5-6 linguri nuca macinata
  • esenta de rom
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura cu rodie
Cookie Settings