Faina bine cernuta se pune intr-un lighean.In mijlocul ei se face un cuib in care se pune un praf de sare si cele 4 oua.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul. Dupa ce acestea s-au topit(zaharul si drojdia),se adauga in ligheanul cu faina,peste oua. Toate acestea se amesteca foarte,foarte bine, adaugand treptat ulei.Se mai adauga esenta si razatura de lamaie si se continua procedeul de framantat. Aluatul se framanta pana cand acesta incepe sa faca ¨basicute¨.Se acopera si se tine la caldura cca 2 ore ca sa creasca.
Dupa ce aluatul nostru a crescut bine,se imparte in patru,fiecare parte se intinde cu mana,se pune umplutura(ciocolata si miezul de nuca),se ruleaza si se impleteste cozonacul format din 2 suluri.Se aseaza in forma si se mai lasa la dospit 15 min. Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii