Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut.
Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.
Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.
Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.
Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.
Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.
Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.
Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.
Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.
Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min la 160 grade C.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii