autor:

Georgi_Georgiana

» » Prajituri

Cozonac cu Nutella

Autor: Georgi_Georgiana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgi_Georgiana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2015

Ingrediente
500 g faina, 1 cutie Nutella, 300 ml lapte, 50 g unt, 2 galbenusuri, 10 g drojdie uscata, o esenta vanilie, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se pregateste o maia din drojdie cu 100 ml lapte caldut la care se adauga si un pic de faina, se amesteca si se lasa sa cresca.

Intr-un bol se mixeaza faina si maia la care se adauga untul, zaharul, galbenusurile, sarea si esenta. Treptat se adauga si laptele care trebuie sa fie caldut.

Aluatul rezultat se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut se taie in patru bucati egale. Aceste bucati se intind si se taie in forma rotunda.

Prima foaie de aluat se pune intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Peste foaia de aluat se pune nutella si se acopera cu urmatoarea foaie de aluat care la randul ei se unge cu nutella, si asa pana la ultima foaie care nu se mai unge deasupra.

Cozonacului obtinut i se patreaza in mijloc un cerc de dimensiunea fundului unui pahar, iar restul aluatului se taie in 16 parti egale. Fiecare parte se rasuceste, apoi, de doua ori si se unesc la capat doua-cate-doua.

Se unge cu galbenus de ou se se tine la cuptor 20-30 de minute la 170-180 de grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu Nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac zebra cu nutella

Cozonac zebra cu nutella

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina

36 voturi    18 comentarii
3h 10 min
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cutie Nutella
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 10 g drojdie uscata
  • o esenta vanilie
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgi_Georgiana
Tort Pascal

Tort Pascal

Se pregateste gelatina in apa caldura conform instructiunilor de timp de pe ambalaj Pentru crema

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cuburi de gheata