autor:

Adela Zilahi

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Cozonac cu stafide

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Ingrediente
800 gr faina tip 000, 250 ml lapte caldut, 100 gr zahar, 40 gr drojdie, sare, coaja de lamaie, 100 gr unt moale, 3 oua, 200 gr stafide, esenta de rom, unt pentru uns cozonacul si tava

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si 50 ml lapte caldut, se framanta cu mana maiaua si se lasa la dospit 15 min.
Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja de lamaie, ouale si untul moale. Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii vasului si se lasa la dospit, langa o sursa de caldura, cca 40-50 min. Stafidele se lasa la inmuiat in apa calduta si esenta de rom.
Dupa ce a dospit adaugam stafidele si framantam in continuare, pana ce incorporam stafidele, eu am preferat asa, de data aceasta; sau, puteti sa intindeti aluatul si sa presarati stafidele.
Impartim aluatul in doua, dam forma cozonacului si asezam in tavi de chec ( 30 cm ) unse cu unt, apoi ungem cozonacul cu unt. Coacem in cuptorul incalzit 40-50 min, scoatem si racim, acoperiti cu un prosop de bucatarie curat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide de post

Cozonac cu stafide de post

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le

0 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Retete de post
Cozonac cu stafide si rahat

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

32 voturi    15 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 800 gr faina tip 000
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 200 gr stafide
  • esenta de rom
  • unt pentru uns cozonacul si tava

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte