autor:

oanapl

» » , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Cozonac de carne

Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
600 g piept de pui, ,  umplutura:, 500 g piept de pui, 250 g ficat de pui, 3 oua, 100 g cascaval, 100 sunca, 14 felii sunca presata, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel, 2-3 catei de usturoi, pesmet, sare, piper, boia, ulei, , Mai ai nevoie de:, 1 ou+1 lingura de lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O ungi cu ulei.

Cele 600 g de piept de pui, le tai pe lung, in fasii cat mai mari si le bati cu un ciocan de snitele, dar nu foarte tare, sa nu fie prea subtiri. Le condimentezi cu sare, piper, boia si le pui deoparte la rece.

Ficatul il pui la fiert, in apa cu sare, dupa care il scurgi bine, il lasi sa se raceasca si il toci.

Sunca o tai in cubulete foarte marunte.

Cele 500 g de piept de pui le tai in cubulete marunte.

Ceapa tocata marunt o calesti pana se inmoaie, apoi adaugi cubuletele de piept de pui. Condimentezi cu sare, piper si mai lasi pe foc, pana ce pieptul incepe sa se rumeneasca putin si lichidul format scade. Cand este gata, iei tigaia de pe foc, lasi continutul sa se tempereze, apoi il pui intr-un robot si il toci, dar nu foarte marunt, doar cat sa se marunteasca putin.

Intr-un castron mare, pui pieptul de pui cu ceapa, ficatul, sunca, cascavalul dat prin razatoarea mare, ouale, verdeata, usturoiul pisat si condimentezi cu sare, piper si amesteci totul, pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugi pentru inceput, 2-3 linguri de pesmet si amesteci din nou. (Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai densa, deci, daca cumva ti se pare prea moale, mai adaugi inca 1-2 linguri de pesmet, pana are consistenta precizata.)

Iei separat si pui intr-un castron cam 2 linguri bune din umplutura si le amesteci cu boia.

Pregatesti feliile de sunca si le umpli cu umplutura. Procedezi asa:

Pe 12 felii de sunca, pui cate putin din umplutura modelata sub forma de bastonas. Restul de 2 felii de sunca le umpli cu umplutura amestecata cu boia.



Asamblezi cozonacul asa:

Scoti bucatile mari de piept de pui de la rece si tapetezi tava cu trei treimi din toata cantitatea de piept, pe toate partile tavii. Cu treimea ramasa, vei acoperi cozonacul.

Intinzi peste feliile de piept de pui un strat subtire de umplutura, apoi asezi un rand din baghetele de sunca; mai intai 3 bucati pe fund, una in mijloc, mai precis cea cu boia si apoi alte 3 bucati deasupra. De-a lungul tavii se vor forma 2 floricele. Acoperim totul cu umplutura ramasa si nivelezi.

Asezi deasupra feliile de piept de pui ramase.

Acoperi cozonacul cu hartia de copt, asezi tava de cozonac in alta tava de prajitura mai mare, in care pui apa cat sa ajunga la jumatatea tavii de cozonac.

Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 60-70 de minute.

Dupa acest timp, scoti tava, o lasi sa se tempereze putin, apoi scoti cozonacul din tava. Indepartezi hartia de copt si asezi cozonacul intr-o alta tava, pe fundul careia ai pus hartie de copt si ai stropit-o putin cu ulei de masline.

Pensulezi suprafata cozonacului cu oul batut cu lapte si introduci tava la cuptor la foc iute, pentru 8-10 minute, pana cozonacul se rumeste frumos si devine auriu. Cand este gata, il scoti din cuptor si il lasi sa se raceasca.

Servesti cozonacul feliat alaturi de sosuri sau legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

34 voturi    4 comentarii
2h
Retete de Pasti
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  •  umplutura:
  • 500 g piept de pui
  • 250 g ficat de pui
  • 3 oua
  • 100 g cascaval
  • 100 sunca
  • 14 felii sunca presata
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • Mai ai nevoie de:
  • 1 ou+1 lingura de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    2 comentarii
7h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Mini-torturi cu crema de cappuccino