Ingrediente
350g faina, 3 albusuri spuma, o jumatate cana de zahar pudra, 8 linguri de ulei de framantat la final, 1 cana de lapte, putina sare, 10g drojdie
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
81 voturi
Mod de preparare
Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul, apoi albusurile spuma, daca vreti se poate pune si un sau doua galbenusi daca vreti ca, cozonacul sa aiba putina culoare galbena se poate adauga si un galbenus de ou optional.
se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.
se iau 2-3 bucati din coca se fac dreptunghiuri, se intinde, se pune umplutura si se ruleaza,se poate impleti in trei sau in doua se unge cu ou deasupra si se presara zahar mare, se mai lasa sa creasca 20 min.
umplutura
se poate face din fructe comfiate, rahat, ciocolata sau se mai poate face dintr-un albus de nuca batut spuma amestecat cu 1 lingurita de cacao o ceasca de zahar pudra si o ceasca de nuca tocata marunt.
Pofta buna!
Madalina Antica , 10 noiembrie 2013
si pe asta,si pe asta sa-l incerci sa-l faci,eu sigur, am sa incerc sa-l mananc...promitttttttttttttt
Olguta Tamba , 10 noiembrie 2013
pare destul de usor de facut
burdulea maria elena , 30 aprilie 2010
Foarte gustos!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010
Tare frumos si interesant, imi place!
mirey (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010
Eu stiam ca se pun galbenusurile si nu albusurile,dar cred ca este bun si asa.Cand fac maioneza tot imi raman albusurile,am sa incerc.
bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010
Mie imi place f mut reteta, arata nemaipomenit !
joly-gina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010
si sincer eu nu am macat niciodata paine umpluta cu rahat sau stafide dar am sa caut daca tu ai mancat
joly-gina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010
are si oua ,dar am si specificat reteta este numai cu albus ,optional poti pune si galbenusul dar daca pui multe galbenusuri risti sa se lase si nu mai creste asa bine si nici pufos nu este indeajuns
varvara mura , 18 martie 2010
Cum se poate asa un cozonac , fara ou sau cu unul singur ?Mai bine il numea "PAINE UMPLUTA "hi , hi ,hi !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
Felicitari! Nota 10
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010
O bunatate,felicitari.
andreea , 23 decembrie 2009
cel mai frumos cozonac ,sper ca si la fel de bun
mara , 17 decembrie 2009
foarte interesant ,si abea astept sa fac peste o saptamna
lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009
arata bine dar eu am reteta mea cu coca oparita
mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009
Foarte bun cozonacul.Imi place mult cu stafide.Arata foarte bine.......
Sidy (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009
Foarte bine arata cozonacul tau !!! L-as numi ..."cozonac de criza" dupa ingredientele care le are ....hi, hi, hi.... Gustos si usor de facut !
lstanciu37 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009
este cel mai aratos cozonac pe care l-am vazut ,abea astept sa vina craciunu sa incerc si eu
maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009
Frumos.................am salvat reteta.
lumi (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009
E interesanta reteta ta !Nu am incercat niciodata sa prepar cozonac numai din albusuri
Ramona (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Imi place cozonacul! Arata foarte bine!