Cozonac impletit ,cu nuca

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac impletit ,cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg de faina
  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 60 g drojdie proaspata
  • 330 ml lapte
  • 160 ml lapte batut
  • 50 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase coaja de portocala confiata
  • 4 linguri rase zahar
  • 2 albusuri
  • 2 linguri rase cacao
  • zahar brun pentru presarat pe cozonaci
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • ulei pentru uns formele
  • faina pentru tapetat formele

Mod de preparare

Preparam maiaua..................intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit.

Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase.

Lasam la racit.

Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este rece.

Lasam maiaua la crescut,la cald, 15 min.

Galbenusurile,zaharul,laptele batut,restul de lapte dulce,untul topit(dar rece).coaja de lamaie,zaharul vanilat,sarea,uleiul,esenta de rom se pun in blender si se amesteca bine.

Dupa ce maiaua a crescut rasturnam peste ea amestecul de mai sus.Se amesteca si se pune totul in blender pentru o buna omogenizare.

Acest amestec il turnam peste restul de faina cernuta.

Coca rezultata se framanta fie la mana fie la masina.Eu am framantat la masina 1 ora si jumatate.

Ads not by this site

In acest timp ne ocupam de umplutura.

Amestecam nuca cu zaharul,coaja de portocala confiata,albusurile si cacao.

Coca framantata o scoatem pe masa de lucru pe care am uns-o in prealabil cu ulei..................nu cu faina.!!!

Cu mainile unse cu ulei impartim coca in 8 bucati .

Impartim in 8 si umplutura.

Intindem fiecare bucata de coca fie cu sucitorul, fie cu mana(eu o intind cu ajutorul degetelor).

Pe mijlocul fiecarei bucati de coca punem cate o parte de umplutura si apoi rulam.

Rezulta 8 rulouri pe care le v-om impleti 2 cate 2.

Asezam fiecare cozonacel in tava unsa si tapetata .Ungem cu galbenus fiecare cozonacel in parte si presaram cu zahar brun.

Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 de grade timp de circa 30 min.

Facem testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forma .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise