Cozonac Rosenkranz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac Rosenkranz

Ingrediente

  • 400 g de faina; 2 oua intregi; arome (zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom); un praf de sare; un pahar mic cu lapte (cca.110 ml); 25 g de drojdie; 3 linguri de zahar pentru lapte; 130 g de unt; 6 linguri de zahar pentru unt;nuca tocata
  • dupa preferinta; 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel.

Mod de preparare

sursa: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/04/cozonac-rosenkrantz.html

Pentru inceput am caramelizat zaharul (cele 10-12 linguri) si am tapetat fundul si peretii unei cratite.

Am pus intr-un castron faina cernuta, sarea, ouale si aromele.

Am amestecat un pic.

Separat am dizolvat drojdia in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar; fara sa las la dospit am turnat amestecul peste faina cu oua si arome. Am turnat incet, cate putin si am amestecat totul.

Am framantat aluatul cca 10-15 minute, pe blatul de lucru, usor infainat.

Am intins aluatul intr-o foaie cat am putut de dreptunghiulara, pe care am uns-o cu untul amestecat cu zahar.

Am presarat nuca macinata, din belsug si am presat usor cu mana, ca sa adere la stratul de unt.

Am rulat foaia; ruloul obtinut l-am taiat in 7 bucati.

Bucatile le-am asezat in picioare in cratita tapetata cu caramel (lasati spatiu intre ele sa aiba loc de crescut).

Am lasat la crescut cam o ora. La loc caldut.

Am dat la cuptor, la 180 grade Celsius, cam 35-40 minute.

Se scoate din cuptor si se rastoarna cozonacul pe un platou, asa fierbinte, sa poata iesi usor din cratita.

Timpul de preparare include si timpul de dospire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise