Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.
Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunghiuri. Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus unul alb/unul maro si invers, unul maro peste unul alb. Sulurile obtinute le-am rasucit doua cate doua alb/maro si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am lasat la crescut inca 30’. In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.
Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.
L-am lasat la racit, apoi l-am taiat in felii si l-am servit . Delicios !
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii