Cozonacei cu nuca

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa
Cozonacei cu nuca

Ingrediente

  • Pentru 5 rulouri de cozonac: 800g faina, 4 linguri untura de porc, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 25g drojdie proaspata, 3-4 linguri de smantana sau iaurt, 1 ou pentru uns cozonacii deasupra.
  • Pentru umplutura: 500g nuca macinata, 3-4 linguri de zahar(sau dupa gustul fiecaruia), 2 plicuri de zahar vanilat, 100g stafide, 250ml lapte, coaja de lamaie.

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca faina cu untura si sarea. Se adauga drojdia crescuta si se framanta. Se adauga smantana sau iaurtul treptat(pentru a vedea cat necesita aluatul- smantana are rol de-a lega aluatul). Se lasa aluatul la dospit cam 40 de minute. Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 5 bile si din fiecare bila se intinde o foaie subtire si dreptunghiulara peste care se repartizeaza uniform umplutura care se prepara astfel- se incalzeste laptele(sa fie fierbinte) si se toarna peste nuca amestecata cu zaharul, stafidele si mirodeniile, se amesteca bine si se lasa putin sa se raceasca- se ruleaza si se pune in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. Se ung deasupra cozonacii cu ou batut, se mai lasa in tava 15 minute si se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

* se pot umple si cu cacao amestecata cu zahar sau cu mac oparit cu lapte.

* aluatul este foarte fraged si sfarmicios, mama mea facea cornulete din acest aluat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise