autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonaci fara framantare

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2018

Ingrediente
, -1 kg faina de grau, - 200 gr unt, - 6 galbenusuri, -500 ml lapte dulce fiert, -200 gr zahar, -1 cub de drojdie, -coaja de la o lamaie, -1 esenta de vanilie, -1 praf de sare, Ingrediente penru umplutura:, -500 gr nuca macinata, -4 linguri flori de trandafir de dulceata, -2 linguri cacao, -500 gr rahat, -100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie, Pentru uns:, -1 ou, -1 lingurita de zahar

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare



Se cerne faina, se pune intr-un vas.

In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara, drojdia, zaharul, sare si se omogenizeaza, apoi se toarna peste faina, se adauga galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, untul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen. Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale, se fac patru foi pe masa de lucru.

Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie. Eu am din anul trecut, le-am pregatit si le-am pus in frigider, se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita. Se pune amestec uscat din nuca macinata, cacao, zahar pudra cu aroma de vanilie, bucatele de rahat, se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel. Se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presara mac, se pune in tavi in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru circa o ora. Cand sunt rumeni, se scot si se lasa sa se raceasca, abia dupa aceea se taie felii.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci fara framantare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonaci fara framantare

Cozonaci fara framantare

1.Cerneti faina si o puneti intr-un castron, apoi faceti in mijloc o “gropita” in care puneti

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Friptura de ied in crusta

Friptura de ied in crusta

Incalzim cuptorul. Tocam marunt patrunjelul si rozmarinul. Zdrobim usturoiul. Taiem ceapa in sferturi,

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Brindusa_Aluculesei

    Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine) , 22 martie 2019

    200 gr.am gresit eu si am scris de 2 x,imi cer scuze

  • Fara foto

    Nicoleta , 21 martie 2019

    Asa cum întreabā si Corina . 200 gr. sau 400 gr. unt ?

  • Fara foto

    Corina , 22 iunie 2018

    200g unt sau 400g?

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina de grau
  • - 200 gr unt
  • - 6 galbenusuri
  • -500 ml lapte dulce fiert
  • -200 gr zahar
  • -1 cub de drojdie
  • -coaja de la o lamaie
  • -1 esenta de vanilie
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente penru umplutura:
  • -500 gr nuca macinata
  • -4 linguri flori de trandafir de dulceata
  • -2 linguri cacao
  • -500 gr rahat
  • -100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Pentru uns:
  • -1 ou
  • -1 lingurita de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

204 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)

200 gr.am gresit eu si am scris de 2 x,imi cer scuze

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing Fursecuri Sugarcookies cu glazura Royal Icing

Prima data se fac fursecurile. Untul la temperatura camerei se spumeaza bine cu mixerul. Se incorporeaza zaharul si dupa ce se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Muschi de porc sibian Muschi de porc sibian

Feliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam o felie subtire

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ciupercute umplute cu mazare, mozzarella si oua de prepelita