Crème brulée

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crème brulée

Ingrediente

  • 500g frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 130g zahar
  • 1 lingura Amaretto
  • o priza sare
  • 3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre timp, se ameteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Se adauga lichiorul de migdale, vanilia si sarea. Se amesteca bine. Incet, si foarte putin, se toarna peste crema obtinuta, frisca incalzita. Se toarna compozitia in formele pregatite in prealabil.(in mod normal se folosesc forme de ceramica,insa cum nu am avut,am folosit forme de tarta si 3 pahare de yena) In tava se toarna apa fierbinte sa acopere jumatate inaltimea formelor, si se dau la cuptorul preancalzit la 150gC, pentru 40-45 de minute, sau cand capata o culoare aurie.Se scot din cuptor si se lasa la racit 4-5 ore,de preferabil pana a doua zi. Se presara zahar pe fiecare forma si se caramelizeaza zaharul cu ajutorul unei lampi speciale de bucatarie. timp de 8-10 secunde, avand grija sa nu se innegreasca zaharul.Sau se pot caramelize asezand bolurile sub grill (focul in cuptor sa vina de sus) cam la 10 cm distanta de flacara. Lasam pana zaharul capata o culoare auriu-maronie,nu le lasati mai mult de 1-2 minute sa nu se arda zaharul prea tare.

Se poat servii atat calde cat si rece,depinde de gustul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise