Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum v-eti vedea.
Spalam bucatile de peste ,le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si piper.Le lasam putin sa se odihneasca timp in care ne ocupam de "imbracamintea" pestelui.
Deci.....facem un aluat de pane....intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai tari.Adaugam putina apa minerala sau chiar apa rece si amestecam bine.Pe o farfurioara punem semintele de susan.
Mai departe....dam fiecare bucata de peste prin amestecul de ou si faina si apoi tavalim prin susan.Scuturam bucatile de peste pentru a indeparta excesul de susan si punem la prajit in tigaie in ulei incins.Lasam la prajit si cand pe o parte este bine facut si frumos rumenit intoarcem si pe partea cealalta.
Scoatem bucatile de peste pe un prosop absorbant iar apoi servim cald acompaniat de o garnitura .....eu am preferat o garnitura de cartofi natur cu sos de rosii si capere
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii