Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum v-eti vedea.
Spalam bucatile de peste ,le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si piper.Le lasam putin sa se odihneasca timp in care ne ocupam de "imbracamintea" pestelui.
Deci.....facem un aluat de pane....intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai tari.Adaugam putina apa minerala sau chiar apa rece si amestecam bine.Pe o farfurioara punem semintele de susan.
Mai departe....dam fiecare bucata de peste prin amestecul de ou si faina si apoi tavalim prin susan.Scuturam bucatile de peste pentru a indeparta excesul de susan si punem la prajit in tigaie in ulei incins.Lasam la prajit si cand pe o parte este bine facut si frumos rumenit intoarcem si pe partea cealalta.
Scoatem bucatile de peste pe un prosop absorbant iar apoi servim cald acompaniat de o garnitura .....eu am preferat o garnitura de cartofi natur cu sos de rosii si capere
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii