Ingrediente
-un crap de aprox 2 kg, -un ardei gras rosu, -un ardei gras galben, -o ceapa mare, -o lamaie, -1 litru suc de rosii, -condiment pentru peste, -ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
20 voturi
Mod de preparare
Ardeii se taie fasii si se umple pestele cu ei si se pun si pe langa el.
Ceapa se taie \"pestisori\" si se pune numai pe langa peste, nu si inauntru.
Lamaia, deasemenea, se taie feliute care se pun in burta pestelui, pe langa peste si pe peste.
Se pune 1 litru de suc de rosii peste peshte.
Se da la cuptor. Din cand in cand se pune din sos pe deasupra pestelui. Se poate pune la sfarsit, ultimele 10 minute, vin (50 ml).
Se serveste cald, cu un pahar de vin alb sau chiar bere.
Pofta buna!
bnina , 16 iulie 2009
E bine sa nu puneti lamaia cu tot cu coaja in interior ca se amaraste deasemenea:).
bnina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009
După extragerea branhiilor, prin locul liber din urechi se caută (dacă este vorba de crap, lin şi caras) un os mic triunghiular (osul amar), care se găseşte la ceafă, acolo unde se termină coloana vertebrală. Cu vîrful cuţitului sau cu o lingurita se desprinde uşor şi se aruncă. Dacă acest os nu este scos el amărăşte toată mîncarea. E mai mult un cartilagiu . La exemplare de peste 1 kg e bine sa il scoti. Eu il rup cu tot cu osul pe care sta ca sa fiu mai sigura :d.
mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
Eu nu am auzit pana azi de nici un os amar. Si pregatesc peste foarte des. Care e acela?
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Una peste alta arata bine ...Sunt fan peste ...
bnina , 24 iunie 2009
Da, bineinteles ca trebuie scos osul amar. Si deasemenea, se curata si pielita din interior, in special cea neagra, si aceea avand gust amar.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Nu se amareste mancarica daca nu scoateti osul amar, ca parca nu amintiti de aceasta faza in pregatirea pestelui.