Crap la cuptor cu mujdei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Crap la cuptor cu mujdei

Ingrediente

  • Un crap (2.5 -3,00 kg)
  • o radacina de patrunjel
  • un morcov
  • 1,5 cepe
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 6 cartofi mari
  • 1 ramura de rosmarin proaspat
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 8 felute de bacon
  • 1 radacina de parunjel
  • 1 lamaie
  • pt mujdei:
  • 8-9 catei de usturoi (mari)
  • sare de mare
  • ulei de masline

Mod de preparare

Crapul se spala si se cresteaza, se sareaza pe dinafara si pe dinauntru.

0,5 cepe se taie in bucati mari, cartofii se curata si se taie in rondele de 2-3 mm, 1,5 cepe se taie in fideluta, morcovul se taie in 4 buc, radacina de patrunjel se taie in 4 buc, patrunjelul verde se toaca mare.

Se cresteaza crapul pe fiecare parte si in fiecare crestatura se introduce o feliuta de Bacon. Se umple pestele cu patrunjelul, morcovul, cu 0.5 cepe taiate mari, patrunjel verde tocat, ramura de rosmari si 0,5 lamai taiete rondele, se stoarce zeama din 0,5 lamai peste peste.

Intr-o tava adanca se pune ulei de masline, se pun cartofii taiati rondele si 1.5 cepe taiate rondele, deasupra se pune crapul umplut si impanat cu Bacon se toarna ulei de masline. Se baga tava in cuptor preincalzit la 180 ° pe nivelul doi de jos al cuptorului se lasa aprox. 40 - 45 min, apoi se ridica temperatura la 250° ( de preferat Grill) se mai lasa 10-15 min la rumenit.

Mujdeiul:

8 -9 catei de usturoi, o lingurita rasa de sare de mare, 100 ml de ulei de masline se introduc in recipientul blenderului se amesteca cu blenderul 2-3 min. se mai adauga cativa stropi de apa calda se mai amesteca si se baga la frigider.

Se serveste cu legumele din umplutura, cu mujdei si cartofii di tava

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise