autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu peste

Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru zacusca, 500 g ceapa, 500 g ardei Kapia, 250 g morcov, 400 g fasole boabe, 250 ml ulei, 150 ml bulion, sare, piper boabe, piper macinat, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita cimbru uscat, Pentru peste, 6 bucati de crap, zeama de la o lamaie, 1lingura ulei de masline, 1 lingurita rozmarin uscat, 4-5 catei de usturoi, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 4h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare.
După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de sare şi o mai dam intr-un clocot.
Aruncăm şi cea de-a doua apă, apoi o punem in alta apa ,tot fierbinte, şi lăsăm la fiert până cand fasolea este bine fiarta.
Tragem oala de pe foc, si apoi o strecuram.
Jumatate din cantitatea de fasole o tocam la robot iar restul o lasam boabe.
In timp ce fasolea fierbe ne ocupam de legume.......le curatam ,le spalam si apoi le tocam rand pe rand in robot.
Punem intr-o cratita(eu am folosit un ceaun) uleiul la incins si apoi adaugam legumele.Adaugam un praf de sare. Lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa,morcovul si ardeiul kapia se inmoaie iar sosul format scade.Trebuie sa amestecam tot timpul pentru a nu se prinde.
Cand legumele sunt gata calite adaugam bulionul,fasolea tocata si fasolea boabe precum si cimbrul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam in compozitie si cateva foi de dafin si piper boabe.Dam la foc potrivit avand grija sa amestecam pentru a nu se prinde.Din momentul in care incepe sa fiarba lasam la foc moderat circa 15 min.
Cat zacusca fierbe ne ocupam de peste.
Eu am avut un peste mare pe care l-am portionat si din care am folosit 6 bucati.
Facem urmatorul amestec.......zeama de lamaie, ulei,rozmarin si usturoiul pisat .Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste in parte.
Tranzvazam zacusca din ceaun intr-un vas termorezistent iar deasupra asezam bucatile de peste.
Dam la cuptor pentru circa 20-25 min pana ce zacusca scade iar pestele este bine facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap pe pat de zacusca, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 2 comentarii

  • maria mihalache , 26 ianuarie 2015

    Delicios,Alexandrina!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2015

    Ce bun!!

Dificultate

Medie

Timp

4h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru zacusca
  • 500 g ceapa
  • 500 g ardei Kapia
  • 250 g morcov
  • 400 g fasole boabe
  • 250 ml ulei
  • 150 ml bulion
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Pentru peste
  • 6 bucati de crap
  • zeama de la o lamaie
  • 1lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Delicios,Alexandrina!

Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Creveti pane cu sos de maioneza cu usturoi