Crap prajit cu garnitura de cartofi natur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crap prajit cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente

  • - 1 crap de 1- 1,5 kg;
  • - faina;
  • - malai;
  • - boia de ardei;
  • - sare;
  • - 4-5 cartofi de marime medie;
  • - 50 g smantana;
  • - ulei pentru prajit;
  • - patrunjel;
  • - 3-4 catei de usturoi;
  • - zeama de la o lamaie;

Mod de preparare

1. Se curata pestele de solzi, urechi si intestine.

2. Se indeparteaza capul si coada, iar apoi se portioneaza.

3. Bucatile de peste se spala bine si se lasa la scurs.

4. Se dau cu sare.

5. Intr-o farfurie putin adanca amestecam faina, malaiul si boiaua de ardei.

6. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins.

7. Bucatile de peste se tavalesc prin amestecul format, se scutura de surplus si se introduc in uleiul incins.

8. Se lasa sa se prajeasca pe fiecare parte pana capata o nuanta aurie. In tigaie se intorc cel mai bine cu cleste de bucatarie.

9. In acest timp, cartofii spalati se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata fierti ii oprim, ii scurgem de apa si ii curatam de coaja.Se taie cubulete.

10. Pestele prajit il asezam pe o farfurie cu servetele de bucatarie, pentru a absoarbi surplusul de ulei.

11. Se pregateste un sos simplu din cateii de usturoi zdrobiti, sare si apa si se aseaza intr-o sosiera. Separat stoarcem lamaia si adaugam zeama in alta sosiera.

12. Pe o farfurie se aseaza 2-3 bucati de peste prajit si cartofii fierti taiati cubulete peste care adaugam 2 lingurite de smantana. Se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.

La masa, fiecare isi potriveste mancarea cu mujdei si zeama de lamaie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise