Crema Catalana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crema Catalana

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -500 ml lapte. -100 g zahar. -4 galbenusuri de ou. -coaja rasa de la o lamaie. -25 g amidon alimentar. -1 bucata de scortisoara ne macinata. -Zahar brun(de trestie de zahar)

Mod de preparare

Se pune la fiert 400 ml de lapte impreuna cu coaja de lamiie, scortisoara si jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa pe foc potrivit circa 5 minute, pina cind laptele incepe sa clocoteasca. Cind da in clocot se ia de pe foc si se lasa citeva minute sa se raceasca. In timp ce laptele se raceste (circa 10 minute, nu trebuie neaparat sa se raceasca de tot.), dizolvam amidonul in restul de lapte ramas. Separam galbenusurile de albusuri si le punem intr-un castron impreuna cu zaharul ramas si amestecul de lapte cu amidon. Amestecam bine pina cind devine un amestec omogen. Dupa care strecuram laptele fiert cu scortisoara si coaja de lamiie, peste compozitia din castron, amestecam bine si punem din nou pe foc. Lasam pe foc, la foc potrivit, circa 3-4 minute pina cind compozitia incepe sa se ingroase.Tot acest timp amestecam incontinuu. Atentie a nu se lasa prea mult ca se poate "taia". Cind crema s-a ingrosat, o luam de pe foc si o portionam in boluri (eu am facut doar 2 portii mai consistente) si o punem la frigider ca sa se raceasca. Cind este bine racita, se pune deasupra zahar brun (se poate pune si zahar normal, dar efectul nu este acelasi, nu prinde aceasi culoare), din abundenta si se caramelizeaza cu ajutorul unei lampi de bucatarie sau daca nu avem in cuptorul dat pentru grill si incalzit in prealabil la circa 200-220 de grade, pentru citeva minute, pina zaharul se caramelizeaza. Dupa care se pune inapoi la frigider pentru pastrare. Daca folosim cuptorul pentru caramelizarea zaharului, trebuie sa folosim boluri termorezistente. Pentru a face impresie asupra invitatilor, in bucatarie putem pune deasupra putin alcool si ii dam foc, purtind desertul la masa cu flacara arzind. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise