Intr-un vas, pe foc mic, se pun laptele, smantana, coaja de citrice, batonul de scortisoara si se lasa acoperit 1-2 minute sa se infuzeze aromele, apoi se da deoparte.
Galbenusurile se freaca cu zaharu, iar cand a rezultat o crema albicioasa, se adauga amidonul si se amesteca cu laptele racit si strecurat. Se transfera compozitia intr-un vas pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se imparte compozitia in cateva vase ramekin, deasupra se pune cate o folie alimentara (direct pe crema) sa nu prinda crusta si se lasa la frigider 1 ora. la servire se indeparteaza foliasise presara pe fiecare zahar brun si se caramelizeaza cu pistolul special.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii