autor:

Andrei Bordianu

» » Spume si creme dulci

Crema Chantilly (frisca)

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
400 ml. smantana de patiserie (peste 30% de grasime), 100 gr. zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se bate cu telul sau cu mixerul smantana pana se intareste un pic, dupa care se adauga zaharul si se continua pana ramane tare de se poate lua cu lingura si, intorcand, lingura nu cade.

Se poate aromatiza cu cativa stropi de zeama de lamaie sau se poate inlocui 30 gr de zahar cu 30 gr de zahar vanilat. Se mai poate personaliza cu un pic de colorant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Chantilly (frisca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Eu stiu ca chantilly este pregatita cu crema pasticiera (lapte oua faina vanilie) 2 parti frisca +1 parte crema...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 ml. smantana de patiserie (peste 30% de grasime)
  • 100 gr. zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

27 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
vera

vera (Chef de cuisine)

Eu stiu ca chantilly este pregatita cu crema pasticiera (lapte oua faina vanilie) 2 parti frisca +1 parte crema...

Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Briose colorate