Cand va e pofta de ceva dulce, dar nu vreti sa petreceti mult timp in bucatarie,aceasta reteta va salveaza, familia va fi multumita, si voi puteti petrece o seara de duminica rasfatandu-va, ca doar incepe o noua saptamana in care veti sta mai mult in bucatarie. Asa ca...sa incepem:
Pregatim 8 pahare de 150 ml udandu-le cu apa rece.
Se desface amidonul in 200 ml lapte rece. Restul se pune pe foc impreuna cu zaharul, cacaoa, ciocolata. Se firbe un clocot, doua, se adauga amidonul desfacut, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Cand crema capata consistenta unei smantani mai groase, se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna crema in pahare. Eu am alternat crema, biscuite, crema. Am lasat la racit , am servit crema cu doua cupe de inghetata, dar se poate servi si cu frisca. Un desert rapid. Pentru ca cei doi copilasi nu mai aveau rabdare sa lase la frigider crema, am racit paharele in apa rece. Pofta buna, si relaxare in timpul ramas!
Pentru ca ideea mi-a venit rapid, prepararea si servirea fiind la fel de rapide, nu am apucat sa fac fotografii.
Am refacut aceasta crema si de data aceasta am reusit sa si fotografiez.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii