autor:

xtyna

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata

Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2012

Ingrediente
Lapte 500 ml, Faina 4 linguri, Unt/Margarina 100 g, Cacao 4-5 liguri, Esenta rom 1 fiola, Nuci pisate/tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert laptele cu cacaoa, zaharul si faina, amestecand din cand in cand pana incepe sa fiarba apoi se mesteca continuu pana se ingroasa. Dupa ce se ingroasa (are consistenta unei creme) se ia de pe foc, se adauga untul/margarina si se amesteca pana acesta se topeste.
Cand s-a mai racorit se amesteca cu nucile.
Optional in loc de nuci se pot folosi stafide sau alune nesarate sau coaja de portocala din dulceata.

Poate fi servita ca atare sau poate folosi ca umplutura pentru torturi sau prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema de cocos

Tort de ciocolata cu crema de cocos

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra

5 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
Transh ciocolata-tort cu crema

Transh ciocolata-tort cu crema

Se tapeteaza o tava de 25*30 cu hirtie de pergament. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se

13 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu Dragomir , 25 aprilie 2014

    pofta buna

  • Fara foto

    Alina Nastase , 15 iunie 2013

    cred ca zaharul se pune dupa gustul tau... eu am pus 250 g :|.

  • Fara foto

    Elena Constantinescu , 20 mai 2013

    pacat ca nu e mentionata si cantitatea de zahar.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 august 2012

      Rapida si delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      Este o crema fina ce poate fi folositala diverse preparate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      O crema rapida si foarte buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      O crema fina, un mare ajutor pt un desert.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

31 voturi

Ingrediente

  • Lapte 500 ml
  • Faina 4 linguri
  • Unt/Margarina 100 g
  • Cacao 4-5 liguri
  • Esenta rom 1 fiola
  • Nuci pisate/tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de xtyna
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

26 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita de ciuperci cu vita

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Rapida si delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata