autor:

xtyna

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata

Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 august 2012

Ingrediente
Lapte 500 ml, Faina 4 linguri, Unt/Margarina 100 g, Cacao 4-5 liguri, Esenta rom 1 fiola, Nuci pisate/tocate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert laptele cu cacaoa, zaharul si faina, amestecand din cand in cand pana incepe sa fiarba apoi se mesteca continuu pana se ingroasa. Dupa ce se ingroasa (are consistenta unei creme) se ia de pe foc, se adauga untul/margarina si se amesteca pana acesta se topeste.
Cand s-a mai racorit se amesteca cu nucile.
Optional in loc de nuci se pot folosi stafide sau alune nesarate sau coaja de portocala din dulceata.

Poate fi servita ca atare sau poate folosi ca umplutura pentru torturi sau prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate

19 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

34 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu Dragomir , 25 aprilie 2014

    pofta buna

  • Fara foto

    Alina Nastase , 15 iunie 2013

    cred ca zaharul se pune dupa gustul tau... eu am pus 250 g :|.

  • Fara foto

    Elena Constantinescu , 20 mai 2013

    pacat ca nu e mentionata si cantitatea de zahar.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 august 2012

      Rapida si delicioasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      Este o crema fina ce poate fi folositala diverse preparate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      O crema rapida si foarte buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      O crema fina, un mare ajutor pt un desert.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

31 voturi

Ingrediente

  • Lapte 500 ml
  • Faina 4 linguri
  • Unt/Margarina 100 g
  • Cacao 4-5 liguri
  • Esenta rom 1 fiola
  • Nuci pisate/tocate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de xtyna
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

24 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita de ciuperci cu vita

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Rapida si delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase cu unt