Ingrediente
Aproximativ 1,5 litri supa de pui, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 lingura unt+1 lingura ulei de floarea soarelui, 200 ml smantana de gatit, Sare si piper dupa gust, 500 ml passatta cu busuioc(suc de rosii mai gros cu busuioc), Pentru perisoare:, 500 gr piept de pui, Sare si piper dupa gust, Patrunjel proaspat tocat fin, 1 ou mai mic sau 1 galbenus, 1-2 linguri griș(cat sa se lege compozitia), 2 linguri de parmezan ras fin, Pentru pesto:, 1 legatura patrunjel, 1 legatura busuioc, Sare si piper, 50 ml ulei de masline, 3 linguri fulgi de migdale, 3 linguri parmezan ras sau pecorino, sau branza (romaneasca) maturata Praid
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
0 voturi
Mod de preparare
Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista…