Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care o punem într-o cratiţă cu atâta apă cât să o acopere şi o dăm în fiert vreo 2-3 clocote. O strecurăm şi o punem la răcit, dar păstrăm şi apa în care a fiert.
Spălăm mărarul şi îl tocăm. Spălăm fructele de avocado şi le scoatem cu grijă coaja, iar miezul îl tăiem în 3-4 bucăţi şi îl punem în blender, împreună cu zeama de lămâie, sarea, uleiul de avocado, ghimbirul, mărarul, pudra de usturoi şi puţină apă rămasă de la mazărea fiartă (vreo 2-3 linguri sau după preferinţă). Adăugăm şi boabele de mazăre şi mixăm totul, mai întâi la viteză mică, apoi, după ce se văd mărunţite bine, la viteză mai mare. Scoatem pasta obţinută într-un vas curat şi o punem la frigider pentru minim o oră.
Servim cu felii de pâine de preferinţă prăjită sau, şi mai bine, cu pâine prăjită unsă cu foarte puţin unt şi frecată cu cu căţel de usturoi incizat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii