Crema de mere

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Crema de mere

Ingrediente

  • Pentru aprox 8 portii am folosit:
  • 1. 3 mere mari (600-700 gr)
  • 2. 30 gr faina
  • 3. 50 gr zahar
  • 4. 50 gr de smantana
  • 5. 2 oua (numai galbenusurile)
  • 6. 3-4 batoane de scortisoara

Mod de preparare

O recomand ca si desert. Cei mai curajosi insa, o pot gusta ca fel intai, pe post de supa-crema. Daca lasam in ecuatie varianta desertului, atunci ar merge foarte bine ca o gustare la ora ceaiului englezesc, ori alaturi de o carte buna, in pat, in asternuturi calde, privind din cand in cand fulgii de zapada de la fereastra. Un gust care te va duce cu gandul la sarbatorile de iarna ce au trecut, combinatie fina si placuta intre gustul de mere si cel de scortisoara.

Speli merele, le cureti de coaja si le tai in bucati mari. Le pui intr-o oala cu apa cat sa le acopere (cam 1 L), impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara si le lasi sa fiarba pret de 15 minute. Batoanele de scortisoara se scot si se dau la o parte. Cu o spumiera, scoti merele intr-un alt vas si le faci piure cu ajutorul mixerului de legume (cel vertical) sau intr-un blender. Piureul astfel obtinut il torni la loc in oala de pe foc.

Concomitent, faina o amesteci cu putin din zeama in care au fiert merele, frecand bine sa nu ramana cocoloase, apoi adaugi untul si torni totul in oala cu mere. Acest "pas" - cel cu faina- este optional, rolul fainii fiind de a lega mai bine supa si de a o face mai consistenta. Totusi, daca nu iti place, poti sa nu o adaugi, in acest caz crema va iesi mai lichida. Se mai fierbe totul inca 10 minute.

Dupa cele 10 minute, intr-un alt castron se amesteca smantana cu galbenusurile si putin din zeama de la mere. Se toarna in oala iar aceasta se ia de pe foc. Se serveste calda, cu putina scortisoara praf presarata deasupra, dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise