Crema de vanilie cu fructe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Crema de vanilie cu fructe

Ingrediente

  • 1 cutie praf de cremsnit instant
  • 700 ml lapte pasteurizat
  • 6-8 piscoturi
  • 1 portocala/mandarina
  • 1 grapefruit
  • 2 kiwi
  • 1 banana
  • 4 mere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 6 lingurite peltea de gutui/dulceata de mure, cirese, visine
  • cateva frunzulite de menta
  • optional 2-3 linguri frisca batuta

Mod de preparare

Se curata merele de coaja (pastrati cateva bucati cu coaja pentru garnisit), se dau pe razatoarea mare si se pun la foc cu zaharul intr-o craticioara pana scade zeama. Bucatile cu coaja se taie feliute subtiri si se stopesc cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca. Restul fructelor se curata si se taie felii si bucati mici.

Puneti intr-un castron praful de cremsnit si amestecati-l cu laptele 3 minute.

In 6-8 pahare sau castronele puneti pe fund merele calite, bucati de fructe pe margini, in mijloc crema, infigeti in fiecare cate un piscot, apoi garnisiti cu bucati de fructe, feliutele de mere, dulceata, frunzulite de menta si cine doreste cate o lingurita de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise