autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2013

Ingrediente
6 pahare de lapte, 2 pahare de zahar, 11/3 pahar de amidon de porumb, 1 baton de vanilie sau esenta buna de vanilie, 10 galbenuse, 4 pahare zahar pudra, 250 ml smantana de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala emailata se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie.



Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si cu amidonul de porumb si cand laptele fierbe se face egalizare de temperatura, se adauga putin lapte la crema de galbenusuri, se amesteca bine dupa care se adauga compozitia la laptele fierbinte si se amesteca incontinuu pana crema se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit - se poate acoperi cu naylon si se pune in frigider.



Se bate smantana intr-o frisca moale si se adauga la crema de vanilie rece in miscari usoare ca sa nu sparga volumul care are frisca.



Aceasta crema este adevarata crema de cremsnit care se foloseste la prajitura si este foarte gustoasa.



Eu o folosesc la cremsnit dar de multe ori o folosesc si la alte prajituri chiar pe o foaie de pandispan, torn crema pe toata suprafata o las sa se intareasca la rece si deasupra adaug o glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie fiarta la foi de cremsnit - crem-patisieure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni in straturi

Prajitura cu capsuni in straturi

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele. Intr-un vas se

25 voturi    13 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Praline Tiramisu

Praline Tiramisu

Piscoturile le-am rupt in doua, le-am pus in robot si le-am macinat. Intr-un bol punem piscoturile

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 08 februarie 2017

    foarte usoara

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • 6 pahare de lapte
  • 2 pahare de zahar
  • 11/3 pahar de amidon de porumb
  • 1 baton de vanilie sau esenta buna de vanilie
  • 10 galbenuse
  • 4 pahare zahar pudra
  • 250 ml smantana de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

foarte usoara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Dulceata aromata de dovleac cu anason si scortisoara