autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: magda (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 10 oua, 1 l lapte, 300g zahar, coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se ia 150g de zahar si se adauga in cratita care se pune apoi pe foc(mic). Dupa ce s-a topit zaharul ,se tapeteaza peretii si fundul cratitei cu acesta, dupa care se lasa sa se raceasca. In timp ce zaharul topit este la racit, se amesteca (cu mixerul) laptele cu ouale, zaharul ramas,coaja de portocala si/sau lamaie, si esenta de rom,dupa care se adauga in cratita cu zaharul topit si racit. Cratita se da la cuptor, la foc mediu, timp de30 - 40 de minute (pana se intareste,in functie de cuptorul fiecareia). Crema de zahar ars se serveste rece, dupa ce a fost tinuta in prealabil la frigider. pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars!

Crema de zahar ars!

1.Intr-o cratita se caramelizeaza 200 gr zahar apoi caramelul obtinut se intinde pe fundul si pereti

40 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Gustoasa si racoroasa!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Buna reteta, imi place ft mult crema.

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    Foarte mult zahar pentru tapetat vasul.La final,va fi prea mult sirop.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Eu si cu baietii mei as manca non-stop crema de zahar ars.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Extraordinar de buna, imi place. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300g zahar
  • coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Gustoasa si racoroasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Nuci umplute