Crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1 litru lapte pasteurizat (fiert si racit)
  • 8 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lingurite budinca de vanilie
  • 300 g zahar

Mod de preparare

Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara mica a aragazului, amestecand incontinuu cu o furculita pana devine auriu spre roscat, nu il ardeti prea tare pentru ca devine amar.

Luati craticioara de pe foc, prindeti-o de manere cu prosop de bucatarie (manusi) si rotiti-o cu grija tinand-o inclinata pana se imbraca marginile uniform cu zahar ars.

Intr-un castron puneti ouale, adaugati restul de zahar, zaharul vanilat si praful de budinca (faina), amestecati putin cu telul sau mixerul si adaugati treptat laptele rece amestecand intr-una.

Turnati compozitia in craticioara imbracata in zahar ars. Dati-o la cuptorul preincalzit in bain-marie cu apa deja clocotita, la foc mijlociu 40-45 minute (depinde de cuptor).

Scoateti crema din cuptor si lasati-o la racit, apoi dati-o la frigider cateva ore (pana a doua zi). Dezlipiti pe margine cu un cutit, miscati de manerele cratcioarei pana aluneca bine, puneti un platou deasupra cratitei si intoarceti brusc tinand de manere.

Pe fundul craticioarei ramane un strat subtire de zahar ars. Puneti peste el 4-5 linguri de apa rece si lasati pe foc pana cand reusiti sa-l desprindeti cu o furculita. Ridicati bucata de zahar (iese intreaga) si dati-i o forma cu mainile (nu frige) si asezati-o pe crema, ca decor.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise