Reteta postata pe: 23 aprilie 2012
Ingrediente
3 cani de zahar(750 gr), 8 oua, 1 l lapte, 1 plic zahar vanilinat
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii vasului,daca o bagamin cuptor in alt vas atunci mutam caramelul si distribuim uniform in vas si lasam sa se raceasca cam 10 min.Intre timp batem ouale bine cu 1 cana de zahar si cu zaharul vanilinat,apoi adaugam laptele,si batem bine.Cand caramelul sa racit adaugam laptele cu ouale peste si bagam la cuptorul preincalzit.
Intr-o tava mai mare de cuptorse toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema. Acest pas este important deoarece altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund.Se lasa cam 40 min la cutor la foc potrivit.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la frigider cam 2 ore.
Se poate face si din jumatate de ingrediente!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Intr-o cratita de 2 l se pune la caramelizat 5o g zahar(cca 3-4 linguri) sau daca va place sa
10 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Stiu ca e post dar nu ma pot abtine de la dulciuri.Gustoasa si usor de preparat!Se bat ouale si zaharul
10 voturi
5 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate