1.Intr-o cratita se caramelizeaza 200 gr zahar apoi caramelul obtinut se intinde pe fundul si pereti oalei si se lasa la racit.
2.Ouale se bat cu 200 gr zagar pana ce se topeste bine.
3.Amestecam apoi cu laptele fiert si racit,punem apoi amestecul de oua si lapte in cratita cu caramelul racit.
4.Se pune deasuprea altui vas putin mai mare cu apa fierbine (la bain-marie)si se da la cuptor pentru o ora!
5.Este gata cand sa rumenit putin deasuprea sau faceti putin proba cu o frigaruie(trebuie sa nu mai fie lichida trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai groase)Se lasa la racit 2-3 ore apoi se rastoarna intr-un vas mai inalt finca o sa curga siropul de caramel.
6.Se serveste rece de la frigider
7.Va doresc pofta buna
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii