Intr-o cratita incingeti la foc mediu 200 g zahar, amestecand usor pana caramelizeaza. Cand incepe sa prinda o culoare usor maronie, luati de pe foc si turnati compozitia in 6 boluri mici sau in 6 cesti de cafea si incercati sa inveliti peretii cu zaharul caramelizat.
Fierbeti laptele cu esenta de vanilie. Mixati intr-un bol ouale si zaharul ramas(200 g)pana se formeaza o crema, iar cand laptele a fiert, turnati-l in fir subtire, peste compozitia de lapte si oua.
Incingeti cuptorul si turnati compozitia formata in bolurile sau cescutele cu zahar caramelizat si apoi asezati-le intr-o tava. Turnati apa fierbinte in tava, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea bolurilor/cescutelor. Introduceti tava in cuptor coaceti timp de 1 ora-1ora si 20 min, pana cand compozitia are textura piftiei.
Scoateti bolurile/cescutele cu crema de zahar ars, dati-le la rece, iar in momentul servirii rasturnati-le cu grija in farfurioare. In asa fel vor avea un aspect placut.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii