Crema de zahar ars cu dovleac

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Crema de zahar ars cu dovleac

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de zahar
  • -2 si 1/2 cani de lapte degresat
  • -3 oua mari
  • -3 albusuri
  • -1 cana piureu de dovleac
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/4 cana fulgi de cocos

Mod de preparare

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.

Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .

Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei.

Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului.

Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.

Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.

Dintr-un dovleac de 1.250 kg se obtin cca 2 cani de piureu de dovleac.

Jumatate din zahar se pune intr-o tave de cuptor rotunda cu diametrul de 23 cm si se incalzeste pe ochiul mare de la aragaz pana se caramelizeaza; se tapeteaza cu caramelul si peretii laterali ai tavii.

Restul de zahar se pune pe foc mediu cu laptele si se amesteca incontinuu pana clocoteste.

Intr-un bol se bat albusurile spuma, se adauga apoi ouale intregi , piureul de dovleac,scortisoara si vanilia si se mixeaza bine( la viteza medie a mixerului).Se adauga treptat laptele fierbinte.

Se toarna compozitia in tava cu zaharul caramelizat; aceasta se plaseaza intr-o tava mai mare cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Se lasa la cuptor cca 1 ora sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se acopera si se da la frigider 4-5 ore.

Fulgii de cocos se pun intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc pana iau o culoare aurie.

Se rastoarna crema pe un platou, se presara cu fulgii de cocos si se decoreaza dupa gust.

Se serveste rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise