Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Crema di limoncello amalfi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 50 ml suc de lamaie
  • 50 ml lichior limoncello
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 40 gr amidon
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • Fructe de padure
  • Busuioc pentru decor

Mod de preparare

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie.

Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel.

Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia.

Adaugam amidonul cernut si amestecam bine ca sa nu ramina cocolase.

Adaugam restul laptelui cu un polonic, mereu amestecand cu un tel.

Punem comozitia la foc, amestecand din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.

La final adaugam lichiorul limoncello, zeama si coaja rasa de lamaie

Turnam crema obtinuta in boluri, pahare, borcane,etc pentru sevire si punem la frigider pentru racire.

Batem spuma albusurile cu cele doua linguri de zahar, apoi adaugam ½ lingurita pasta de vanilie. Adaugam bezeau obtinuta peste crema de lamaie, decoram cu fructe de padure, felii de lamaie si frunze de busuioc.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise