Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 700 g faina alba
  • 300 g margarina
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura untura
  • un varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 1,700 l lapte
  • 8 linguri cu varf faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 10 oua
  • 250 g zahar
  • 4 pliculete gelatina

Mod de preparare

Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale.

Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava.

Preparam crema punand la fiert 1 l lapte.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu un prag de sare, apoi adaugam 125 g zahar si batem bine pina se intaresc din nou.

Galbenusurile le batem bine cu 125 g zahar pina se fac spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina si laptele rece(700 ml)treptat.

Cand laptele fierbe, adaugam compozitia cu galbenusurile si amestecam repede-repede, imvartind continuu.se lucreaza foarte rapid.

Inmuiem gelatina in 150 ml apa.

Adaugam 1/2 din albusuri in compozitia fierbinte, dupa ce am stins focul si cu miscari line incorporam toate albusurile.Adaugam apoi si cealalta 1/2 de albusuri amestecand lin pina le incorporam si pe acestea.

Adaugam gelatina inmuiata si omogenizam pina se dizolva toata gelatina.

Aveti grija ca daca doriti sa iasa bine crema trebuie sa va miscati foarte repede si sa aveti toate la indemana.

Punem 1/2 crema intre doua foi , apoi cealalta 1/2 intre celelalte doua foi si dam cremesul la rece.

Dupa ce s-a racit il pudram deasupra cu zahar praf.

Din cantitatile ce le-am dat eu ies doua prajituri.

Noua ne plac atat de mult, incat trebuie sa fac mereu doua tavi...

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise