Cremsnit cu patratele

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Cremsnit cu patratele

Ingrediente

  • 1 pachet (300 g) produse de patiserie in patratele
  • 1 cutie praf de cremsnit
  • 750 ml lapte fiert si sau pasteurizat
  • 1 plic glazura de tort rosie sau alba
  • cateva fructe din dulceata pentru decor

Mod de preparare

Am cumparat niste produse de patiserie, la punga (12 bucati), destul de moi si cu o structura interesanta, aveau patratele pe ambele parti, dar nu stiu cum le spune. La gust erau ca o foaie de prajitura si erau frumoase. Mi-au prins numai bine cand a trebuit sa incropesc un desert rapid si interesant.

Asezati 6 bucati de chestii din alea cu patratele pe un platou, astfel incat sa formati un dreptunghi.

Puneti intr-un castron laptele rece, praful de cremes si amestecati energic cu telul sau cu un mixer 3 minute.

Distribuiti crema peste foi, aplatizati-o uniform cu o spatula, apoi asezati al doilea rand de foi cu patratele si presati uniform indreptand marginile cu spatula.

Preparati glazura din 200 ml apa clocotita, 2 linguri de zahar si plicul de glazura (conform indicatiilor de pe plic) si turnati-o asa calda peste prajitura. Decorati cu fructe din dulceata (visine, mure, cirese, capsuni, etc) sau cu fructe proaspete (kiwi, caise, boabe de struguri, felii de banana) apoi dati prajitura la rece.

Taiati prajitura in patrate sau triunghiuri, dupa preferinta. Este bine sa aveti in casa cate unul-doua pachete de praf de cremsnit, foi de prajitura, piscoturi, fructe, un plic de glazura, pentru ca nu se stie niciodata cand aveti nevoie de un dulce super-rapid. Mai mult a durat sa postez reteta decat sa o prepar. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise