autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Cremsnit-varianta mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2010

Ingrediente
1pachet de aluat frantuzesc-1kg, , ptr crema, 1litru de lapte, 1 pahar de zahar, 3 galbenuse, 3/4 pahar amidon de porumb, 100 gr de unt, esenta de vanilie, putina sare, ptr glazura, 100 gr de pudra de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Foiile-tai din aluatul frantuzesc o bucata de marimea tavii ptr cremsnit-aluatul eu il cumpar el vine deja rulat eu il mai intind putin.
In tava de cuptor pun o foaie de pergament dupa care pun aluatul putin intins dupa care pun deasupra o alta foaie de pergament si o tava mai mica care sa apese pe aluat si sa nui deie voie sa faca bule de aer.Il coc la temperatura de 160 de grade pina se rumeneste frumos.Il presor cu putin zahar pudra.
La fel a doua foaie.

Crema-
Pun la fiert 3 pahare de lapte cu paharul de zahar si putina sare.
Intr-un bol amestec 3/4 pahar de amidon de porumb cu 1pahar de lapte si 3 galbenuse si amestec bine pina amidonul se dizolva bine in lapte.
Cind laptele din oala incepe sa fiarba fac focul mic si adaug putin lapte la compozitia de oua amestec dupa care adaug compozitia de oua la laptele care este fierbinte si amestec bine pina crema incepe sa se ingroase si sa nu faca cocoloase.Iau de pe foc si adaug untul si amestec bine pina untul s-a topit si crema este lucioasa.Adaug si putina esenta de vanilie dupa ce crema a fost pe foc.

Intr-o tava de la care am luat masura foilor pun 1 foaie torn crema toata si nivelesc sa se cuprinda foaia dupa care pun a doua foaie pe care eu o sfarim si o presar peste crema dupa care presor zahar pudra.
Sint care cresteaza a doua foaie in portii si dupa copt
o aranjeaza pe crema.
Eu acopar tava cu o foaie de staniol si o dau ptr citeva ore la frigider ca gusturile sa se patrunda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit-varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2012

    Excelent

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Minunat.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Suna interensant....felicitari*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1pachet de aluat frantuzesc-1kg
  • ptr crema
  • 1litru de lapte
  • 1 pahar de zahar
  • 3 galbenuse
  • 3/4 pahar amidon de porumb
  • 100 gr de unt
  • esenta de vanilie
  • putina sare
  • ptr glazura
  • 100 gr de pudra de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă