Foiile-tai din aluatul frantuzesc o bucata de marimea tavii ptr cremsnit-aluatul eu il cumpar el vine deja rulat eu il mai intind putin.
In tava de cuptor pun o foaie de pergament dupa care pun aluatul putin intins dupa care pun deasupra o alta foaie de pergament si o tava mai mica care sa apese pe aluat si sa nui deie voie sa faca bule de aer.Il coc la temperatura de 160 de grade pina se rumeneste frumos.Il presor cu putin zahar pudra.
La fel a doua foaie.
Crema-
Pun la fiert 3 pahare de lapte cu paharul de zahar si putina sare.
Intr-un bol amestec 3/4 pahar de amidon de porumb cu 1pahar de lapte si 3 galbenuse si amestec bine pina amidonul se dizolva bine in lapte.
Cind laptele din oala incepe sa fiarba fac focul mic si adaug putin lapte la compozitia de oua amestec dupa care adaug compozitia de oua la laptele care este fierbinte si amestec bine pina crema incepe sa se ingroase si sa nu faca cocoloase.Iau de pe foc si adaug untul si amestec bine pina untul s-a topit si crema este lucioasa.Adaug si putina esenta de vanilie dupa ce crema a fost pe foc.
Intr-o tava de la care am luat masura foilor pun 1 foaie torn crema toata si nivelesc sa se cuprinda foaia dupa care pun a doua foaie pe care eu o sfarim si o presar peste crema dupa care presor zahar pudra.
Sint care cresteaza a doua foaie in portii si dupa copt
o aranjeaza pe crema.
Eu acopar tava cu o foaie de staniol si o dau ptr citeva ore la frigider ca gusturile sa se patrunda.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii