autor:

danutza

» » Mancaruri cu peste

Creveţi cu sos ( şi orez)

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 200 gr.creveţi decorticaţi, 2 căţei usturoi, 1 lingură whisky sau cognac, sucul de la o jumătate de portocală, sare,, 200 gr.pastă ardei plus 2 linguri bulion, 1 lingură ulei măsline, , Alegeţi creveţi mai mici decât un deget,de la gheaţă şi nu congelaţi,pentru că sunt mai fragezi şi foarte gustoşi!

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus de amestecă şi se lasă la macerat (în frigider)cam 1 oră(eu am lăsat-o mai mult,c-am avut altă treabă,dar nu s-a întâmplat nimic).
Se scot creveţii din sosul în care au fost lăsaţi la macerat şi se prăjesc la foc domol,într-o lingură de ulei de floarea soarelui(sau alt ulei bun pentru prăjit),pe ambele părţi,până se rumenesc.
Dacă puteţi face grătar,înşiraţi creveţii pe beţe de frigărui,alternându-i cu bucăţi de ardei roşu,prăjiţi-i la foc domol,întorcându-i pe toate părţile,cam 1 min.pe fiecare parte.
Serviţi calzi,preparând între timp orezul cu legume din reţeta mea"piept de pui cu legume-reţetă chinezească",alături de sosul dulce-picant în care s-au macerat creveţii.
Sunt o bunătate!
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveţi cu sos ( şi orez)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Bucatile de peste le las sa se dezghete le sarez cu sare groasa si lamaie stoarsa si le las 1/4 de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap la gratar cu sos de iaurt si usturoi

Crap la gratar cu sos de iaurt si usturoi

Spalam crapul si il dam cu sare din belsug, il punem pe gratar. Il lasam pe partea cu pielea cca

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2010

    Imi plac la nebunie crevetii. O reteta binevenita pentru iubitori de creveti. Felicitari si succes pe mai departe!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 200 gr.creveţi decorticaţi
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură whisky sau cognac
  • sucul de la o jumătate de portocală
  • sare,
  • 200 gr.pastă ardei plus 2 linguri bulion
  • 1 lingură ulei măsline
  • Alegeţi creveţi mai mici decât un deget,de la gheaţă şi nu congelaţi,pentru că sunt mai fragezi şi foarte gustoşi!

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Imi plac la nebunie crevetii. O reteta binevenita pentru iubitori de creveti. Felicitari si succes pe mai departe!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Guvizi marinati la cuptor