Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Ingrediente

  • 250g cus-cus cu ou
  • 400-500g creveti decorticati
  • 6 linguri unt topit
  • 1 ceapa medie
  • 5 lingurite de usturoi tocat marunt separate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita rasa boia dulce
  • sare si piper
  • 3 cani cu apa
  • 1/2 praf de chili

Mod de preparare

Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun 5 lingurite de usturoi tocat foarte fin. Am pus uleiul la incins la foc mediu dupa care am adaugat ceapa. Dupa ce s-a ingalbenit putin, am adaugat 2 lingurite de usturoi lasand pentru aproximativ 1 minut, amestecand constant pentru a nu se arde. Am adaugat cus-cusul spalat, 1/2 lingurita de boia dulce, jumatate din praful de chili, patrunjelul uscat, sare si piper. Am amestecat si am lasat aproximativ 1 minut pentru a aroma cus-cusul.

Am adaugat 3 cani cu apa si am acoperit. Din clipa in care a inceput sa fiarba, am lasat pentru aproximativ 10 minute amestecand din cand in cand. Pe ambalaj era mentionat faptul ca in 8-10 minute este gata. Stiu ca sunt alti producatori care dau timp de fierbere chiar mai mic. Trebuie respectat timpul de fierbere de pe ambalaj. Dupa 8 minute de fiert, am indepartat capacul pentru a se evapora apa mai repede. Am gustat si erau numai bune de aceea am indepartat capacul dar in cazul in care vi se par tari acoperiti vasul pentru inca 2-3 minute dar atentie sa nu se inmoaie prea tare si sa se sfarame. In timp ce cus-cusul era la fiert, intr-o tigaie care nu prinde am adaugat o lingura de unt la foc mediu. Dupa ce untul s-a topit am adaugat crevetii spalati si curatati impreuna cu restul de chili, 1/2 lingurita de boia dulce, sare si piper. Am folosit creveti congelati si mici.

Mancarea de cuscus cu creveti v-a fi servita cu un sos de unt cu usturoi care dupa parerea mea da un gust aparte si este foarte important pentru aceasta reteta.

Pentru sos am topit 5 linguri de unt dupa care am adaugat cele 2 lingurite de usturoi ramase. El se serveste cald, asa ca dupa ce am pus in farfurie crevetii peste cus-cus, am adaugat si acest sos foarte gustos si aromat.

Pentru o aroma mai intensa, se poate stropi putin cu suc de lamaie, dar doar in cazul in care va place. Dupa parerea mea nu este cazul, dar daca ar fi sa ne luam dupa parerea sotului ar fi cazul.

Pentru 4-5 portii se pot mari cantitatile cu incredere.

Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/12/creveti-cu-unt-usturoi-si-cuscus.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise