Creveti prãjiti cu sos de portocalã (Gambas fritas com molho de laranja)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Creveti prãjiti cu sos de portocalã (Gambas fritas com molho de laranja)

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 500 gr. creveti curãtati
  • 2 linguri unt
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • 1 ceapã tocatã
  • 1 portocalã (sucul)
  • 1 rosie tocatã (fãrã pielitã)
  • sare finã
  • piper alb
  • piper boabe rosa optional
  • câteva fire de cebolinho (cepsoarã)
  • Pt. garnitura de orez de usturoi(optional)
  • 6 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei mãsline
  • câteva foi de dafin
  • 350 gr. orez cu bob lung
  • 7 dl supã de pui(apã cu 1 cub knorr)fierbinte
  • sare groasã

Mod de preparare

1)Creveti se condimenteazã cu piper alb si sare finã, se prãjesc in unt.

2)Adaugã ceapa si usturoiul, lasã la prãjit.

Toarnã sucul de portocalã, apoi rosia.

La urmã, boabele de piper rosa si o parte din cepsoarã.

Se lsã mai cãteva min. se ia de pe foc si se pune in farfuri, se decoreazã cu restul de cepsoarã fire intregi.

In loc de suc de portocalã se poate pune de lãmâie...

Aceastã retetã este un aperitiv, la care am fãcut garnitura de orez si l-am servit ca fel principal.

Pt. orez de usturoi:

1)Se pune la prãjit, 5 cãtei de usturoi in uleiul de mãsline, impreunã cu foile de dafin cât sã se inmoaie putin. Adaugã celãlalt usturoi intreg, putin zdrobit apoi scoate-l si pãstreazã pt. decor.

Toarnã orezul si lasã la prãjit câteva minute.

2)Toarnã supa fierbinte, condimenteazã cu sare si fierbe cu capac la foc mic cca. 12 min.

Serveste decorat cu foile de dafin si usturoiul pãstrat.

Acest orez se foloseste mult ca garniturã pt. peste si carne la cuptor.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise