autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Creveti prãjiti cu sos de portocalã (Gambas fritas com molho de laranja)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 octombrie 2010

Ingrediente
Pt. 4 persoane:, 500 gr. creveti curãtati, 2 linguri unt, 3 cãtei de usturoi tocati, 1 ceapã tocatã, 1 portocalã (sucul), 1 rosie tocatã (fãrã pielitã), sare finã, piper alb, piper boabe rosa optional, câteva fire de cebolinho (cepsoarã), Pt. garnitura de orez de usturoi(optional), 6 cãtei de usturoi, 1 dl ulei mãsline, câteva foi de dafin, 350 gr. orez cu bob lung, 7 dl supã de pui(apã cu 1 cub knorr)fierbinte, sare groasã

Dificultate: Medie Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

1)Creveti se condimenteazã cu piper alb si sare finã, se prãjesc in unt.
2)Adaugã ceapa si usturoiul, lasã la prãjit.
Toarnã sucul de portocalã, apoi rosia.
La urmã, boabele de piper rosa si o parte din cepsoarã.
Se lsã mai cãteva min. se ia de pe foc si se pune in farfuri, se decoreazã cu restul de cepsoarã fire intregi.
In loc de suc de portocalã se poate pune de lãmâie...
Aceastã retetã este un aperitiv, la care am fãcut garnitura de orez si l-am servit ca fel principal.
Pt. orez de usturoi:
1)Se pune la prãjit, 5 cãtei de usturoi in uleiul de mãsline, impreunã cu foile de dafin cât sã se inmoaie putin. Adaugã celãlalt usturoi intreg, putin zdrobit apoi scoate-l si pãstreazã pt. decor.
Toarnã orezul si lasã la prãjit câteva minute.
2)Toarnã supa fierbinte, condimenteazã cu sare si fierbe cu capac la foc mic cca. 12 min.
Serveste decorat cu foile de dafin si usturoiul pãstrat.
Acest orez se foloseste mult ca garniturã pt. peste si carne la cuptor.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti prãjiti cu sos de portocalã (Gambas fritas com molho de laranja)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu orez si legume.

Somon la cuptor cu orez si legume.

Se spala bine fileurile se adauga in tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care le dorim(eu

12 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Plachie de cod

Plachie de cod

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2010

    Apetisant !!!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2010

    Acompaniat cu un pahar de vin alb (vinho verde) cu gheata e super! Bravo!!! *****

Dificultate

Medie

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 500 gr. creveti curãtati
  • 2 linguri unt
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • 1 ceapã tocatã
  • 1 portocalã (sucul)
  • 1 rosie tocatã (fãrã pielitã)
  • sare finã
  • piper alb
  • piper boabe rosa optional
  • câteva fire de cebolinho (cepsoarã)
  • Pt. garnitura de orez de usturoi(optional)
  • 6 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei mãsline
  • câteva foi de dafin
  • 350 gr. orez cu bob lung
  • 7 dl supã de pui(apã cu 1 cub knorr)fierbinte
  • sare groasã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisant !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Macrou cu cartofi si sos de usturoi
Cookie Settings