Ingrediente
10-15 creveţi (după preferinţă), 50 g de unt, 3 căţei de usturoi, 1/2 limetă (sucul de la), sare şi piper după preferinţe
Dificultate: Redusa | Timp: 10 min
221 voturi
Mod de preparare
Şi dacă ieri, am făcut o delicioasă supă thailandeză Tom Yum, pe care am devorat-o împreună cu Cristi, azi dimineaţă, m-am folosit de prilejul că mi-au rămas creveţi proaspeţi nefolosiţi ieri şi am pregătit un delicios preparat, foarte uşor de gătit şi foarte aromat - mai ales pentru cei ce adoră aroma usturoiului gătit - pe post de mic dejun: creveţi prăjiţi în unt cu usturoi!
După cum deja ştiţi, mai întâi curăţăm creveţii: îi decorticăm (până la codiţă sau în întregime), scoatem vena neagră de pe spatele crevetelui şi-i spălăm.
Încingem o tigaie şi adăugăm untul. Lăsăm să se topească şi îl lăsăm la încins până nu mai spumegă.
Zdrobim usturoiul cu lama cuţitului şi îl adăugăm în untul încins. Când aroma acestuia te învăluie, punem şi creveţii în tigaie. Îi prăjim până se fac rozali (nu mai mult de 4-5 minute, pentru că se vor întări).
Adăugăm zeama de la limetă şi asezonăm.
Scoatem creveţii din tigaie şi-i punem în farfurie. Turnăm sosul de unt şi limetă peste ei (pentru cei ce preferă pătrunjelul, pot orna preparatul cu pătrunjel tocat).
Cornel , 22 mai 2018
Au iesit deliciosi. Extraordinara reteta!
Lungan , 10 mai 2018
Am facut reteta si au iesit deliciosi
ioana , 24 aprilie 2017
abia astept sa gatesc si eu creveti dupa aceasta reteta (I-am cumparat deja)
Dan , 09 februarie 2017
Sant extraordinari de bunica. Eu sant adeptul mâncărurilor cu usturoi și iuți.
Dan Rusu , 31 decembrie 2015
multumesc
Edoardo Kryss Erhan , 29 august 2015
Mmmmm
Fulea Ioana , 10 mai 2015
:)
Daniel Lucian , 27 aprilie 2014
foarte buni tocmai am terminat de mancat :)
Mirela Lenesu , 24 februarie 2014
Delicios
Gherasim Claudia Sanda , 23 februarie 2014
super! si eu ii pregatesc demult! sotului meu ii place sa pun si cateva fire de rozmarin... mie imi place mai mult aroma de usturoi si limeta! pentru amatorii de rozmarin, recomand cu incredere!
Florentin Carbuneanu , 23 februarie 2014
acum ii pregatesc..mmmmm
Adriean Nastase , 14 februarie 2014
minunattttttt.....
Lia Maria Grozi , 26 noiembrie 2013
o delicatete !
Verzea Felicia , 14 noiembrie 2013
o bunatate merita sa incercati k nu va mai saturati
Laurentiu Albu , 18 septembrie 2013
De mare efect.....buni rău !!!
Marian (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011
arata nemaipomenit! cred ca sunt foarte gustosi si sanatosi!