Ingrediente
200g piept de curcan, 1 mar, 4 nuci,50ml ulei de masline,100g miere de albine,50g sos dulce de soia.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
10 voturi
Mod de preparare
Se scoate cotorul marului cu ajutorul cutitului special.Se taie marul rondele ,nu prea groase.
Intr-o tigaie de teflon se pune mierea de albine la incins(am profitat de ocazie ca am avut aceasta miere de la verisoara mea ,careia ii multumesc si mai astept sa-mi trimita :).Apoi se pun feliile de mar si se intorc pe ambele parti pana devin aurii la culoare.Se scot pe o farfurie.
Se spala tigaia ,se sterge cu un servet,apoi se pun cele 50ml de ulei de masline si se soteaza bine pe toate partile crochetele de curcan , dupa ce le-am dat un praf de sare pentru gust. Se scot pe o farfurie,iar in sosul ce a ramas in tigaie punem nuca tocata la cutit ,peste care stropim sosul de soia.Nu mai mult de 1 minut sau 2 ,pentru a nu arde nuca.
Se aseaza feliile de mar pe marginea farfuriei,in mijloc punem crochetele de curcan si intr-o margine a farfuriei miezul de nuca.
sfat : Eu am facut 2 bilute din branza de vaci pentru a simtii mai bine savoarea preparatului. Una datä prin , boia foarte iute , iar cea de a doua prin verdeata tocata si piper.
Un preparat fin ,usor ,care poate fi servit la orice ocazie . Eu il recomand la o cina romantica ,neaparat la lumina lumanarilor :)
Pofta buna.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011
Ce bine arata...yami yami!
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011
Fină într-adevăr! Mierea e de acolo din jud. Alba?
Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011
Un deliciu yumi,yumi. Frumoasa prezentare... Felicitari ! *****