Croissant

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Croissant

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 linguri de vin alb (am pus apa minerala, n-am avut vin)
  • 100 g smantana
  • 350 g faina
  • 300 g gem de capsune

Mod de preparare

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilinat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina cernuta. Se framanta aluatul pana la omogenizare. Se intinde aluatul si se impatureste de 3 ori, se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 15 minute. Repetati acest lucru de 3 ori. Se intinde o foaie groasa de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza in mjloc cate o lingurita de gem, se ruleaza patratul si i se da forma de corn. Se pun in tava de copt in care s-a pus o foaie de copt si se ung cu galbenusul ramas. Se coc la foc mediu timp de 25-30 min, in cuptorul preincalzit. Eu uneori inlocuiesc gemul cu branza dulce. Aceste cornulete sunt numai bune de insotit o cafea sau un ceai cat si de luat la pachet. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise