Croissante cu nutella

Am ales aceste croissante pentru ca sunt numai potrivite pentru un mic dejun rapid.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Croissante cu nutella

Ingrediente

  • Maiaua :
  • 60 ml lapte caldut
  • 1 lngura zahar
  • 5 linguri rase faina
  • 2 linguri (rase) drojdie uscata (sau 20 g drojdie verde)
  • 100 g faina
  • Aluat:
  • 2 oua
  • 500 g faina (sa fie de calitate superioara, folosita in patiserie, cea cu 3 nule - 000)
  • 60 ml lapte caldut
  • 75 g zahar(cantitatea de zahar o puteti reduce, dupa preferinta)
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns croissante:
  • 240 g unt
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Am ales aceste croissante pentru ca sunt numai potrivite pentru un mic dejun rapid. Sunt crocante pe exterior, pufoase in interior, iar ciocolata nutella le da o aroma deosebita. Ce-i drept, pentru a face aluatul nu e nevoie de mai mult de 20 de minute, problema este ca necesita mai mult timp de asteptare, insa sa stiti ca merita osteneala, uitati cand la final apar rezultate minunate!

Croissantele se pot servi fie la cafea fie la ceai, fiind un delicios mic dejun.

Putem sa umplem doar o jumatate din cantitate cu nutella iar celelalte le lasam goale,le folosim la obtinerea unor sandwich-uri, sau daca nu le umplem cu alt tip de compozitie dupa dorinta fiecaruia.

Si acum sa trecem la lucru, ca avem ceva...!

Mai intai pregatim maiaua, amestecam bine, drojdia cu laptele caldut, zaharul si faina, dupa ce s-a omogenizat totul se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 30 de minute.

In acest timp amestecam bine cele 240 g de unt cu cele 4 linguri de faina, apoi se pune intre doua foi de pergament si se niveleaza cu ajutorul unui sucitor pana ajunge sa aiba grosimea de 3-4 mm, sub forma unui dreptunghi, dupa care o dam la frigider. Dupa ce au trecut cele 30 de minute si maiaua a dospit bine, ne ocupam de aluat. Eu am facut aluatul cu mixerul Kitchen Aid, ca sa mearga mai repede. Am pus toate ingredientele pentru aluat, in afara de faina, si le-am amestecat bine, dupa care am adaugat maiaua, iar la urma se pune faina bine cernuta, pentru afanare. Se framanta pana va deveni un aluat elastic si fin, matasos. Aluatul il vom lasa la crescut acoperit cu folie alimentara, pentru circa o ora si jumatate. Dupa ce a crescut, il vom pune pe masa de lucru presarata cu putina faina, sau intindeti aluatul pe foaie alimentara, pana obtineti o foaie dreptunghiulara nu prea groasa (de aprox. 4-5mm), peste care veti pune untul. Impaturiti foaia, rasuciti-o 90 de grade si incepeti sa intindeti foaia, dar sa aveti grija sa nu iasa untul de pe margni, chiar daca a iesit putin, nu e nici o problema, principalul e sa nu mai adaugati faina, ca stricati textura aluatului. Dupa ce ati intins o foaie subtire, o impaturiti din nou si o inveliti cu o foaie alimentara si o dati la frigider pentru 30 de minute. Dupa acest timp, din nou puneti foaia pe masa de lucru si la fel procedam, o intidem intr-o foaie subtire pe care din nou o impaturim, o invelim in folie si o dam iarasi la frigider timp de 30 minute (urmariti si imaginile postate care cu siguranta va vor fi de folos).

Aceasta operatie se repeta de 4 ori (in total). Dupa ultimile 30 de minute, se scoate aluatul din frigider se intinde o foaie de circa 1 cm grosime si se taie in triunghiuri. Pe fiecare triunghi vom pune cate o lingurita de nutella, apoi le rasucim si formam astfel croissantele pe care le lasam la crescut de la 1,30 pana la 2 ore. Dupa ce au crescut bine, le ungem cu ou si lapte, apoi le dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru aprox. 15 minute. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe un platou si le lasam putin sa se raceasca, dupa care se pot servi. Este un mic dejun favorit pentru toate varstele.

Au iesit deosebit de bune, pufoase si aromante. Este ceva de munca, dar eu zic ca dupa rezultatul final merita tot efortul.

Va doresc

Pofta buna !

Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise