1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
2. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, vinul, sarea, zaharul si untul/margarina.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
3. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste bilute.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.
4. Pe o farfurie de servire se aseaza, in cerc, un rand de eclere umplute.Se stropesc cu 2 linguri zahar caramelizat, iar deasupra se aseaza inca un rand de eclere.Se repeta straturile pana s-au terminat eclerele (prajitura va trebui sa aiba, in final, forma de con).Se decoreaza prajitura cu zahar caramelizat si se serveste.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii