Crostata cu crema de lamaie si fructe(tarta)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crostata cu crema de lamaie si fructe(tarta)

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • Pentru blat:
  • -300gr.faina
  • -125gr.unt
  • -2 galbenusuri
  • -1 ou intreg
  • -125gr.zahar
  • -1ling.praf de copt
  • -sare
  • Pentru crema de lamaie:
  • -5-6 galbenusuri
  • -300 gr.zahar
  • -cojile de la 2 lamai(se taie foarte subtiri se se evita parte alba ca este amara)
  • -aprox.700ml.lapte
  • -3-4 ling.faina
  • Fructe:
  • -kiwi,capsuni,ananas etc.(dupa preferinte)
  • -1 plic.gelatina

Mod de preparare

BLATUL:

- Se amesteca toate ingredientele repede,repede, se acopera cu folie de nailon si se lasa la frigider aprox.1h.

Intre timp se incalzeste bine cuptorul si se unge bine tava doar cu unt.(fara faina).

De obicei se foloseste o tava pt.tarta dar se poate pune si in alte forme dar nu cea pt.chec.

Dupa ce ati scos aluatul de la frigider se intinde cu sucitorul cat sa devina un pic mai moale apoi se aseaza in tava si se intinde cu mainile,lasand un bord mai ridicat astfel incat cand punem crema sa nu curga si desupra se pune o hartie de copt peste care vom pune niste fasole,orez etc(ce gasiti prin casa)pt.a nu se umfla prea tare aluatul si se da la cuptor pt.aprox 20min(depinde de cuptorul fiecaruia).

CREMA:

1)se pune laptele la fiert cu cojile de la lamai

2)intre timp se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste apoi se adauga faina

3)dupa ce laptele a fiert se indeparteaza cojile de lamaie si se adauga crema obtinuta din galbenusuri,zahar si faina

4)se mai lasa pe foc pana ce se ingroasa crema dar nu foarte tare pt.ca se ma leaga si cand se raceste

5)se pune la racit

Dupa ce blatul si crema sunt gata le imbinam in felul urmator:

-punem crema peste blat in aceeasi tava apoi ornam cu fructe si la sfarsit se adauga gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic apoi se pune la frigider pt.cateva ore.

P.S:Pare foarte dificila dar de fapt este foarte usoara de pregatit si in acelasi timp si foarte

buna.

Eu am folosit gelatina rosie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise